niedziela, 26 lutego 2017

                 Ziemniak z rukolą, szpinakiem i pistacjami



1 porcja

Składniki
40 sztuk pistacji
1 duży ziemniak
4 łyżki kus kus
1 garść rukoli
1 garść szpinaku
1 łyżeczka alg morskich spirulina
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki oregano
4 łyżki oliwy z oliwek o smaku czosnku

Wykonanie
Pistacje obrać z twardych skorupek, ziemniaka obrać i pokroić na cienkie plastry, kus kus przygotować jak na opakowaniu. 
Ziemniaka smażyć na oliwie czosnkowej na dużym palniku aż zmięknie, przyprawić solą i oregano, po chwili dodać rukolę, szpinak i wyłączyć palnik, mieszać do momentu gdy zielone liście zwiędną. 
Kuskus i pistacje włożyć na patelnię, dodać algi morskie, równomiernie rozypując.
Mieszać delikatnie drewnianą łyżką do momentu gdy składniki będą połączone. 
Dosolić do smaku.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz