środa, 8 lutego 2017

                             Baton na spodzie z daktyli


Wydajność
3 sztuki

Składniki
24 sztuki daktyli
24 sztuki borówek
33 sztuki migdałów w całości
6 łyżeczek ziaren słonecznika
3 łyżki miodu

Wykonanie
Na spód foremki wysypać 1 łyżeczkę ziaren słonecznika. 
Daktyle oddzielić od pestek i po 8 sztuk w jednej foremce, rozłożyć na spodzie i docisnąć, w taki sposób, żeby się posklejały. 
Po 11 sztuk migdałów w całości ułożyć na daktyle, delikatnie docisnąć, a następnie ułożyć po 8 sztuk borówek i rozsypać łyżeczkę ziaren słonecznika.
Roztopić miód i kiedy przestygnie wlać do każdej foremki równomiernie po jednej łyżce.
Odstawić do lodówki na kilka godzin.

Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz