Wydajność
2 porcje
Składniki
3 ziemniaki
4 małe kulki mozarelli
25 sztuk pistacji
10 listków bazylii
1 ząbek czosnku
3 łyżki oliwy z oliwek
sól
olej do smażenia
Wykonanie
Mozarellę pokroić w cienkie słupki.
Pistacje obrać ze skorupek, listki bazylii opłukać i poszatkować, czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę, składniki umieścić w małej misce, dodać oliwę z oliwek, wymieszać i odstawić.
Ziemniaki obrać lub umyć i pokroić tak żeby był kształt frytek, odsączyć z wody.
Rozgrzać patelnię, wlać olej i delikatnie ułożyć ziemniaki, tak żeby olej nie rozpryskiwał.
Smażyć do momentu uzyskania złotego koloru.
Usmażone frytki umieścić na talerzu wyłożonym papierem śniadaniowym, łyżką rozłożyć równomiernie oliwę z dodatkami oraz mozarellę.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz