sobota, 25 lutego 2017

              Ananas z rukolą, roszponką, selerem i kiełkami



1 porcja

Składniki
4 boczniaki
1 plaster ananasa
2 garście rukoli
1 garść roszponki
2 łyżki selera sałatkowego
2 łyżki oliwy z oliwek o smaku czosnku
pół łyżeczki czarnuszki
pół łyżeczki soli
pół łyżeczki oregano
2 łyżki kiełków

Wykonanie
Boczniaki pokroić w paski i na pół, plaster ananasa skroić w kostkę. Podsmażyć na małym ogniu boczniaki na dwóch łyżkach oliwy z oliwek o smaku czosnku, dodać selera, posolić.
Dodać rukolę i roszponkę i poczekać aż liście zwiędną. Dodać czarnuszkę i oregano, a następnie ananasa, chwilę podsmażyć do momentu gdy ananas będzie ciepły.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz