1 porcja
Składniki:
25 sztuk pistacji
1/2 kalarepy
3 duże boczniaki
1 garść rukoli
3 łyżki kus kus
2 łyżki oliwy z oliwek
tymianek
oregano
sól
Wykonanie:
Pistacje obrać, odłożyć na talerzyk. Kalarepę obrać, przekroić na pół, a następnie 1/2 pokroić w kostkę, odłożyć na talerz. Duże boczniaki umyć i pokroić w paski, umieścić obok skrojonej kalarepy. Rukolę przepłukać w zimnej wodzie na sitku, włożyć do miski.
Kus kus przygotować jak na opakowaniu tuż przed smażeniem, następnie dodać kilka kropel oliwy z oliwek i wymieszać.
Oliwę z oliwek rozgrzać na patelni, włożyć boczniaki i podsmażać kilka minut, dodać kalarepę, rukolę, przyprawy a na końcu pistacje i podsmażać do momentu gdy kalarepa będzie lekko twarda.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz