Wydajność
2 porcje
Składniki
1/2 główki sałaty zielonej
1/2 pomidora odmiana malinówka
1/2 ogórka świeżego
1 jabłko
2 małe gruszki
15g płatków migdałowych
25szt migdałów w całości
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka oleju konopnego
1/2 łyżeczki tymianku
1/2 łyżeczki czarnuszki
1/2 łyżeczki soli
Wykonanie
Sałatę pokroić na kawałki, nadające się do swobodnego spożywania, umieścić w dużej misce.
Pomidora, ogórka, jabłko i gruszkę pokroić w kostkę, w zależności od upodobań smakowych obrać skórkę, dodać po kolei do miski z sałatą.
Oliwę z oliwek i olej konopny wlać do miseczki, dodać: migdały w całości, sok z cytryny, tymianek, czarnuszkę i sól. Odstawić na 15 minut, po upłynięciu czasu wymieszać ze składnikami znajdującymi się w dużej misce
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz