środa, 1 lutego 2017

                                    Sałatka z migdałami


Wydajność
2 porcje

Składniki
1/2 główki sałaty zielonej
1/2 pomidora odmiana malinówka
1/2 ogórka świeżego
1 jabłko
2 małe gruszki
15g płatków migdałowych
25szt migdałów w całości
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka oleju konopnego
1/2 łyżeczki tymianku
1/2 łyżeczki czarnuszki
1/2 łyżeczki soli

Wykonanie
Sałatę pokroić na kawałki, nadające się do swobodnego spożywania, umieścić w dużej misce. 
Pomidora, ogórka, jabłko i gruszkę pokroić w kostkę, w zależności od upodobań smakowych obrać skórkę, dodać po kolei do miski z sałatą.
Oliwę z oliwek i olej konopny wlać do miseczki, dodać: migdały w całości, sok z cytryny, tymianek, czarnuszkę i sól. Odstawić na 15 minut, po upłynięciu czasu wymieszać ze składnikami znajdującymi się w dużej misce

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz