czwartek, 13 lipca 2017

Zupa brokułowa

½ brokuła
½ kalarepy
sól z algami 1 łyżeczka
algi spirulina ½ łyżeczki
500-700ml wody
½ kalarepy do pokrojenia w kostkę
½ łyżeczki nasion konopii


Ugotować brokuł z kalarepą w wodzie około 500-700ml, tak by były miękkie, odlać szklanę wody z gotowania, resztę zblendować, posolić.
Zblenować na gładko, w zależności od tego jaką chce się uzyskać konsystencję I gęstość, dolewać wodę stopniowo. Dodać algi spirulinę, wymieszać I ponownie zblendować.
½ kalarepy pokroić w kostkę i umieścić w misce.
(*kalarepę można obrać by uniknąć kawałków ze skórki, które mogłyby utrudniać późniejsze spożywanie zupy)

Po zagotowaniu podawać z pokrojoną w kostkę kalarepą, posypane nasionami konopii, ziołami śródziemnomorskimi I solą z algami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz