Zupa
brokułowa
½ brokuła
½ kalarepy
sól z algami 1 łyżeczka
algi spirulina ½ łyżeczki
500-700ml wody
½ kalarepy do pokrojenia w
kostkę
½ łyżeczki nasion konopii
Ugotować brokuł z
kalarepą w wodzie około 500-700ml, tak by były miękkie, odlać
szklanę wody z gotowania, resztę zblendować, posolić.
Zblenować na
gładko, w zależności od tego jaką chce się uzyskać konsystencję
I gęstość, dolewać wodę stopniowo. Dodać algi spirulinę,
wymieszać I ponownie zblendować.
½ kalarepy pokroić
w kostkę i umieścić w misce.
(*kalarepę można
obrać by uniknąć kawałków ze skórki, które mogłyby utrudniać
późniejsze spożywanie zupy)
Po zagotowaniu
podawać z pokrojoną w kostkę kalarepą, posypane nasionami
konopii, ziołami śródziemnomorskimi I solą z algami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz