środa, 8 marca 2017

                                     Sok z kiwi i rukoli

       Orzeźwiający sok z charakterystycznym posmakiem rukoli i delikatną nutką owocu kiwi, choć użyłam sześciu sztuk, jego cytrusowa cierpkość zatraciła się po zmiksowaniu z resztą składników i dodatkiem wody niegazowanej.






750 ml soku

Składniki
6 sztuk kiwi
1 garść rukoli
1/2 łyżeczki nasion chia
1/2 ogórka świeżego
1 szklanka wody niegazowanej

Wykonanie
Kiwi umyć pod bieżącą wodą, a następnie obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki, czynność powtórzyć z każym owocem po kolei.
Ogórek świeży umyć i obrać, po czym pokroić w kostkę. Przygotowane w taki sposób kiwi i ogórka włożyć do blendera kielichowego. Garść rukoli przepłukać pod bieżącą wodą i umieśćić w blenderze.
Wsypać pół łyżeczki nasion chia i wlać wodę, a następnie załączyć urządzenie i miksować aż sok będzie miał gładką konsystencję.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz