poniedziałek, 6 marca 2017

    Przepis na szybki w wykonaniu i smaczny sok, który jest delikatnie słodki, dzięki temu że użyłam banana, a  jednocześnie lekko orzeźwiający, ponieważ w przepisie znajduje się sześć sztuk owocu kiwi. Mimo tego, że kiwi było bardzo dojrzałe, zachowało swój cytrusowy smak.
    Siemie lniane ładnie prezentuje się kolorystycznie w szklance posypane z góry, a poza tym posiada bogatą zawartość kwasów omega-3 i omega-6, z kolei płatki kokosowe dodają odrobinę egzotyki smakowej.

                                     Sok z kiwi i banana



750 ml

Składniki
6 sztuk kiwi
1 sztuka banana
1 szklanka wody
1 łyżeczka siemienia lnianego
Kilka płatków kokosowych

Wykonanie
Kiwi obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do blendera kielichowego, następnie obrać banana, podzielić na kawałki i umieścić w blenderze, dolać wodę niegazowaną. Załączyć blender kielichowy na najwyższe obroty i miksować do momentu uzyskania gładkiej konsystencji. 
Gdy sok będzie się znajdował w szklance, posypać siemieniem lnianym i płatkami kokosowymi.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz