środa, 25 stycznia 2017

                  Płatki owsiane z jabłkiem i słonecznikiem



Wydajność
1 porcja

Składniki
100 g płatków owsianych
300 ml wody niegazowanej
1/2 jabłka
2 plastry suszonych jabłek
1 łyżka stołowa łuskanych ziaren słonecznika
1 łyżeczka miodu
szczypta cynamonu

Wykonanie
100 gram płatków owisanych namoczyć w niegazowanej wodzie, od 12-24 godzin, przechowując w lodówce, następnie odlać wodę ( odcedzić na sitku) i zalać do przepłukania, odstawić na 5 minut, a następnie ponownie odcedzić ( można zostawić trochę wody, by płatki były płynne).
Szczyptę cynamonu oraz miód dodać do płatków i dokładnie zamieszać, tak by miód się rozpuścił.
1 łyżkę słonecznika dodać i zamieszać. 
1/2 jabłka pokroić w kostkę i dodać do płatków, delikatnie zamieszać, by jabłko było widoczne. 
2 plastry suszonych owoców dodać na wierzch do dekoracji.

Smacznego!









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz