czwartek, 26 stycznia 2017

     
Marchewka starta z gruszką i pomidorami suszonymi


Wydajność
2 porcje

Składniki
1 pomidor
2 marchewki
1 gruszka
1 łyżeczka soku z cytryny
3 łyżki oleju konopnego
szczypta soli
1/2 łyżeczki czarnuszki
1/2 łyżeczki tymianku
1/2 łyżeczki kminku

3 sztuki wafla żytniego

Wykonanie
Pomidora pokroić na plasterki, a następnie tak, żeby z plasterka powstały cztery kawałki.
Umieścić w suszarce do warzyw, owoców i grzybów, suszyć kilka godzin.
Po wysuszeniu skropić sokiem z cytryny, odstawić.
Olej konopny wymieszać ze szczypta soli, czarnuszką, tymiankiem, kminkiem.
Obrać marchew, zetrzeć na dużych oczkach.
Obrać gruszkę, zetrzeć.
Wymieszać oba składniki, dodać olej, wymieszać, następnie dodać skropione suszone pomidory i wymieszać.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz